Hjem » Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

          Perfekt til glutenfri brød

Glutenfri surdej

Nemt at lave og super lækkert i dit brød.
Kan holde sig 14 dage på køl med låg uden at skulle fodres med mel.

 

1 glas:

100g boghvedemel
3 dl vand-30 grader
1 spsk rigtig honning

Det hele røres godt sammen i et glas og stilles med et klæde over sig.

Dag 2:

Dejen røres i

Dag 3:

Tilfør 1 spsk mel og 1 spsk vand
Surdejen skal dufte syrligt

Dag 4:

Surdejen er nu boblende og dufter syrligt.
Hvis du synes den lugter mere af råd, er det ud med den og begynde forfra.
Dejen kan nu kommes på køl med et låg der er helt tæt eller blive på ude på køkken bordet, hvor den så skal have 1 spsk mel og 1 spsk vand hver dag.
Hvis du har den på køl, skal den tages ud 24 timer før den skal bruge ?